Több mint 700 ezer magyar szenved az új népbetegségtől

Világgazdaság2017. november 17. 09:00

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) közel 50 milliárd forintot költött a cukorbetegre a tavalyi évben - írja a Világgazdaság.

Magyarországon mintegy 770 ezer embert érint a cukorbetegség, az évente újonnan megjelenő diabéteszesek száma 35-40 ezerre tehető. A magyarországi betegek lakosságarányos előfordulása megfelel az európai uniós átlagnak.

A cukorbetegek túlnyomó többsége, mintegy 725 ezer ember a 2-es típusú diabétesztől szenved, illetve az ezt megelőző állapotok valamelyikében van. 1-es típusú cukorbetegség miatt 45 ezer embert kezelnek.

Évente megközelítőleg 30 ezer olyan beteg hal meg, aki cukorbetegségtől is szenvedett, ám ezen halálesetek mögött egyéb, jellemzően időskori betegség is állhat.

2016-ra 3 milliárd forinttal nőtt a cukorbetegek gyógyszereire fordított támogatás összege a 2015-ös évhez képest. Így összesen 49 milliárd forintot költött a cukorbetegekre a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a tavalyi évben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A cukorbetegségben szenvedők aránya több mint 70 százalékkal emelkedett az elmúlt 15 év alatt.

Címkék:
betegség, diabétesz, cukorbetegség,