Máris elérték céljukat a sztrájkoló fogorvosok? Erről tárgyalnak

MTI2017. szeptember 4. 12:00

A fogorvosi alapellátás erősítéséről zajlanak tárgyalások a Magyar Orvosi Kamara és a kormány között. A legutóbbi tárgyalás során megállapodás született arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága és a kamara megvizsgálja, hogy milyen közös teendők lehetnek a jövőbeni fogorvosi alapellátás területét érintően. Korábban beszámoltunk róla, hogy a mai napon három napos fogorvos sztrájk kezdődött országszerte.

Idén január elseje óta a jogszabály lehetőséget ad a nem egyetemi utánpótlást szolgáló szakfogorvosi keretszámok meghatározására, valamint a kormány 2017-ben is meghirdette a háziorvosi praxisvásárlási, illetve letelepedési pályázatokat. Az idei évben új feltételek mellett igényelhetők a pályázatok: újdonság, hogy 2017-ben duplájára emelkedik a letelepedésre elnyerhető összeg, illetve az, hogy az idei évtől a fogorvosok is pályázhatnak a praxispályázatokra.

Ezekre a praxispályázatokra a kormány 1 milliárd 250 millió forint keretösszeget biztosít. A pályázatok folyamatosan beadhatók, legkésőbb október 15-ig. A részletes pályázati kiírások a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján érhetők el.

Címkék:
karrier, orvos, sztrájk, egészségügy, fogorvos,