Ezért megy rá a gatyád is, ha magánorvoshoz mész

hvg.hu2017. augusztus 21. 10:00

15-30 ezer forint alatt nem nagyon lehet magánorvoshoz menni Magyarországon, ha pedig diagnosztikai vizsgálatra vagy kisebb műtétre lenne szükségünk, akkor több tíz, de akkor több százezer forintot is kifizethetünk. A magas árakról és azok okairól ír ma reggel a hvg.hu.

A lakásokban működő egyszemélyes rendelők jellemzően olcsóbbak, mint a több orvost alkalmazó rendelők, a legdrágábbak pedig azok a központok, ahol műtéteket is végeznek.

Ha nem bírjuk a fájdalmat, akkor vannak esetek, amikor elkerülhetetlen, hogy magánszolgáltatóhoz forduljunk. Vastagbélrákszűréshez béltükrözést például nem végeznek altatásban az állami rendszerben, a magánorvosi költsége ennek az eljárásnak 80-100 ezer forint.

Az állami rendszerhez képest a magánorvosi praxisokban több a kisegítő személyzet, nincs hálapénz, jobb az infrastruktúra, piaci fizetést keresnek az orvosok és az intézmények mögött sem áll ott az állam, aki konszolidálja a veszteségeket szüksége esetén. Alapvetően ezen okok indokolják, hogy mélyen a zsebünkbe kelljen nyúlni, ha magánorvoshoz fordulunk - írja a lap.

Címkék:
biztosítás, vizsgálat, kórház, tb, egészségügy, műtét, vastagbélrák,