Több pénz jut jövőre gyógyszertámogatásra

Magyar Hírlap2017. július 11. 10:00

Emelkedik a kisforgalmú gyógyszertárak működési célú támogatása, gyógyszertámogatásokra pedig 24,4 milliárd forinttal több jut, mint tavaly - írja a Magyar Hírlap.

Szinte minden területen növekednek a gyógyszertárakat érintő, 2018-as költségvetési tételek. A gyógyszertámogatásra jövőre a tavalyihoz képest 24,4 milliárd forinttal jut több, azaz a kasszába összesen 337,4 milliárd forint kerül. A kamara honlapján szereplő adatok szerint a patikáknak közvetlenül juttatott költségvetési forrásokban az előző évekhez képest három változás történik.

Egyrészt hétszázról több mint egymilliárd forintra emelkedik a kisforgalmú gyógyszertárak működési célú támogatása, másrészt 3,6-ről 4,1 milliárd forintra nő az úgynevezett generikus ösztönzők finanszírozása. Ezenfelül a teljes jövő évi keret része a tavalyival azonos mértékű Patika Hitelprogram kamattámogatása, amely háromszázhetvenmillió forint, és szintén azonos mértékben, kétszázötvenmillió forintos nagyságrendben támogatják a gyógyszerésztulajdonosi programot.

Címkék:
biztosítás, patika, gyógyszertár,