Több tízmilliárdból újítanák fel a 40 szakrendelőt

Pénzcentrum2017. június 30. 10:00

Megkezdődhet a fővárosi és Pest megyei egészségügyi intézmények infrastrukturális és orvostechnikai fejlesztése, ha a kormány jóváhagyja az Egészséges Budapest Programiroda erről szóló javaslatát. Az előterjesztés azzal is számol, hogy azon önkormányzatok is hozzájárulnak az ellátás nívójának emeléséhez ezen a téren, amelyek nem adták át a rendelőjüket az államnak - írja a Magyar Idők.

A közép-magyarországi térség szakrendelőinek jelentős része nem kapott érdemi forrást az elmúlt évek amúgy bőkezű, összességében több mint 500 milliárdos uniós egészségügyi fejlesztései­ből. Ezért a fekvőbeteg-ellátáshoz hasonlóan a járóbeteg-ellátás is lemaradásban van a vidékhez képest a fővárosban és Pest megyében, mind az infrastruktúra, mind az orvosi gépek-berendezések terén. Most átfogó fejlesztést ígérnek. Ehhez az igények felmérését és a fejlesztési koncepciót az Egészséges Budapest Programirodának (EBP) június 30-ig kellett elkészítenie, és ez a lap információi szerint megtörtént.

Az előterjesztés összességében több tíz milliárd forintos forrásigényt tartalmaz a negyven önálló szakrendelőt illetően. Mivel azonban ezek jórészt önkormányzati tulajdonú rendelők, az EBP javaslata a helyhatóságok támogatásával is számol, ami reális is, hiszen a fejlesztés alapvetően a betegellátás színvonalának emelését szolgálja, ami mindkét félnek érdeke.

Címkék:
biztosítás, felújítás, egészségügy, szakrendelő,