Elképesztő, mit kérnek a betegektől műtét előtt a SOTE-n

Pénzcentrum2017. május 3. 13:02

Még azt is előírják a a SOTE I. számú női klinikájára készülő betegeknek, hogy pontosan mikor kell átadniuk az általuk hozott fáslit. Ugyanis most már a fásliról is maguknak kell gondoskodnia a betegeknek.

Víz, pohár, evőeszköz, tisztálkodási eszközök, bugyi, betét, papír zsebkendő, vécépapír, saját gyógyszerek, törülköző - ez még önmagában nem is lenne meglepő, aki az utóbbi időben volt már kórházban, tudja, hogy ezekre szükség van. Viszont annak, aki a SOTE I. számú női klinikájára készül befeküdni, ezeken kívül magával kell vinnie 2 darab, 10 centiméteres fáslit is - derül ki arról a szórólapról, amit a SOTE azoknak a betegeknek ad, aki műtétre készül náluk.

Az Indexen közzétett lista szerint még a fásli átadásának módját is megszabják az intézményben, műtétre menet, a műtőssegédnek kell odaadni.

UPDATE: A Sote az Index megkeresésére közölte, ha a felsorolt dolgokat nem hozza valaki magával, a klinika akkor is biztosítja azokat számukra, így fáslit is adnak annak, aki elfeledkezett róla. Állításuk szerint a tájékoztató lista több mint tíz éve létezik a klinikán, nem jelez forráshiányt.

Címkék:
biztosítás, egészség, kórház, műtét, penzcentrum,