Durva kijelentést tett Zacher Gábor: csak átverés a méregtelenítés

Pénzcentrum2017. március 28. 12:30

A méregtelenítő kúrák nagy többsége egyszerű pénzszerző trükk, mivel méregtelenítés nem létezik - mondta Zacher Gábor toxikológus.

Egyre több tanulmány támasztja alá Zacher Gábor toxikológus állítását, miszerint a méregtelenítés csak a fitneszipar találmánya, és valójában nem létezik olyan, hogy méregtelenítő kúra. A szakember a Kossuth Rádió műsorában azt is elmondta, hogy ő - már csak szakmájából kifolyólag is - tudja, mitől kell félni, és még ebben a a kemikalizált világban sem kell rettegni a méreganyagoktól, ha az ember egy kicsit odafigyel magára.

Múlt éjjel a kórházában dialízist, vesepótló kezelést végeztek egy fagyállóval mérgezett betegen azért, hogy eltávolítsák a szervezetében lévő méreganyagot, illetve a fagyálló bomlástermékeit"

- mondta a toxikológus a közrádió Napközben című műsorában. Hozzátette, ezt az eljárást nevezik méregtelenítésnek.

A modern toxikológia szerint dózis teszi a mérget, vagyis nincs az a szer, amelynek ne lenne mérgező adagja. Legfeljebb ezt a mennyiséget nem tudjuk megenni, mert nem fér belénk, inkább agyonüti az embert. A méregtelenítés divatját nagyon meglovagolta az üzleti világ, az emberek pedig nagyon hiszékenyek, és bedőlnek egy csomó trükknek. Olyan is többször előfordult, hogy fatálisan végződött a méregtelenítés, például a poloskavész nevű növény anyagát tartalmazó szer használata után

- mondta Zacher. Szerinte csupán akaraterő kérdése az egész. Életmódváltással is ugyanúgy feltöltődhet lelkileg az ember. Elmondása szerint egyes eljárások veszélyesek lehetnek, kérdés például, hogy mindenki alkalmas-e a léböjtkúrára. Vannak olyan krónikus betegségek, amelyek mellett a kizárólagos folyadékfogyasztás halálos is lehet. Nagyon fontos tehát, hogy a helytelenül méregtelenítésnek nevezett eljárásokra vállalkozók előzőleg tájékozódjanak.

Loading...
Címkék:
vásárlás, egészség, trükk, zacher, poloska,