Lassan, de rövidülnek a kórházi várólisták

Pénzcentrum/MTI2016. november 12. 12:03

Lassan, de rövidülnek a kórházi várólisták - írja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai alapján a Magyar Nemzet szombati számában.

Míg júliusban 32 704-en vártak műtéti eljárásra, addig októberben 28 862-en, így mintegy négyezerrel csökkent a várólistán szereplő betegek száma.

Legtöbben szürkehályog-műtétre várakoznak, mintegy 11 ezren, az átlagos várakozási idő több mint három hónap. 2013-hoz képest felére csökkent a várólista és negyedére a várakozási idő.

A leghosszabb ideig térdprotézis-műtétre kell várni, átlagosan jóval több mint egy évet, és több mint 6200 ember szerepel a várólistákon. Nem sokkal jobb a helyzet a csípőprotézis-műtétre várakozók esetében, de a három évvel ezelőttihez képest jelentősen javult a helyzet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 A lap arra hívja fel a figyelmet, érdemes tájékozódni a régiós különbségekről, mert jelentős eltérések lehetnek az egyes országrészekben a várakozási időt tekintve, és az OEP már nem csupán a beteg lakóhelyéhez legközelebbi intézményben támogatja a beavatkozást. Mi több, a beteg, és indokolt esetben a kísérő utazási költségét is megtéríti - írja a lap.

Címkék:
biztosítás, kórház, várólista, kórházi várólisták,