Nehogy bevedd, ha ilyen gyógyszert rendeltél a netről + kép

Pénzcentrum2016. október 24. 18:31

Az egészségre ártalmas, nem engedélyezett összetevőt is tartalmazó fogyasztó tea és kapszula rendelhető az interneten elérhető online boltokban és a Facebook-on is - hívja fel a figyelmet közeményében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).


A holland élelmiszerbiztonsági hivatal által közölt információk alapján olyan bolgár eredetű, gyógynövény tartalmú, fogyasztó hatású étrend kiegészítőt hoztak forgalomba az interneten, amely nem engedélyezett összetevőt, valószínűleg szibutramint tartalmaz. A termékek megnevezése: EMTEA, NIVA detox és Irem natural fogyasztó tea illetve kapszula.

A szibutramin az Európai Unióban betiltott gyógyszer hatóanyag, az "egészséges"

emberek 10-30%-ában szédülést, álmatlanságot, szájszárazságot, magas pulzusszámot, magas vérnyomást, hányingert, szédülést és különböző szívproblémákat okozhat már 10 -30 mg/nap fogyasztás esetén.

Az előzetes vizsgálat szerint az étrend kiegészítőből ajánlott napi adag 15,5 mg szibutramint tartalmaz. A hír alapján lehetségesnek tartják, hogy egy fiatal nő a fogyókúrás tea fogyasztása miatt hunyt el.

A NÉBIH felhívja a figyelmet, hogy a képen látható termékek ártalmasak lehetnek, ezért ne rendeljék, ne fogyasszák azokat!
Címkék:
biztosítás, gyógyszer, hamis,