Biztonságosabb étrend-kiegészítők jöhetnek

Pénzcentrum2016. október 10. 09:32

Rövidesen biztosak lehetünk abban, hogy a gyógyszertárakban a patikákban kapható étrend-kiegészítők megfelelő minőségűek- írja a Magyar Idők.


Jelenleg hazánkban több mint 14 000-féle étrendkiegészítő kapható, számuk pedig évről éve nő. A bővülő kínálattal, valamint az egészséges életmód népszerűségének növekedésével együtt nőtt a kereslet is, miközben e termékek minőségével kapcsolatban egyre több kifogás érkezett.

A megfelelő ellenőrzés hiányában pedig rossz minőségű termékek is vannak a piacon, amelyek fogyasztása inkább egészségkárosító, semmint javító.

A gyártok és a forgalmazók azonban idén május elején tető alá is hozták azt a megállapodást, amelynek résztvevői garantálják, hogy aki gyógyszertárban vásárol ilyen termékeket, az biztosan megfelelő minőségű és biztonságos étrend-kiegészítőt kap.

A Magyarország Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (Mékisz) vállalta, hogy véletlenszerűen ellenőrzi a nála regisztrált termékeket, a csatlakozó gyógyszertárak listáját a kamara folyamatosan frissíti egy online felületen, ahol az összes csatlakozott cég adatai is elérhetők lesznek. A lap úgy tudja, hogy az új rendszer a tervek szerint november 15-re feláll, és január 1-jétől már élesben is működni fog.

Címkék:
biztosítás, vásárlás, patika, étrend kiegészítő,