Hol vehetünk biztonságosan gyógyszereket? Hol veszélyes a vásárlás?

MTI2016. augusztus 17. 16:03

A gyógyszertárakban csak biztonságos gyógyszert lehet vásárolni, szemben az internettel - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Rétvári Bence kiemelte: Magyarországon a hivatalos kereskedelembe hamis gyógyszer még nem került. A gyógyszertárakban a biztonság 100 százalékos, ezért is ajánlott ott vásárolni - tette hozzá.

Az államtitkár kifejtette: az interneten ugyanakkor megjelentek a hamis készítmények, amelyek valójában más hatóanyagot tartalmaznak. Olyan készítményt is kínálnak, amely vényköteles lenne, továbbá az egészségre veszélyes szerek is előfordulnak.

KATTINTS! Lelepleztük a gyógyszergyártókat: ezért költesz annyit pirulákra

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezért is fontos, hogy a hamis gyógyszerek elleni szabályozást szigorították, a különböző hatóságok is hatékonyabban léphetnek fel - jelentette ki. Példaként említette, hogy a hamis készítményeket kínáló honlapokat elérhetetlenné teszik, továbbá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján (www.ogyei.gov.hu) közzétették a már ismert hamis készítmények listáját.

A kórházi adósságállomány kezeléséről az államtitkár elmondta, hogy a kormánynak és a kórházszövetségnek is megvannak a tervei. Remélhetőleg az év második felében elkészül a kórházi gazdálkodást átalakító jogszabály - tette hozzá.

Címkék:
biztosítás, vásárlás, internet, gyógyszer,