Tényleg fertőzést kapott kezelése alatt Rékasi Károly?

Pénzcentrum2016. július 17. 13:05

Nem ritka, hogy a magyar kórházakban húsevő baktériummal fertőződnek meg a betegek. Korábbi sajtóértesülések szerint Rékasi Károly is ezt a betegséget kapta meg, azonban mostanra kiderült, hogy ez nem igaz. A színész hiába úszta meg a betegséget, sokan bizony nem tudják elkerülni a húsevő baktériumot. Mutatjuk, hogyan kerülhetők el a sokszor amputációval járó kórházi ferltőzések.

Értesülések szerint húsevő baktériummal fertőződött meg Rékasi Károly a balesete után a kórházi kezelés során. A sztár cáfolta az értesüléseket, így emiatt nincs veszélyben - írja a 24.hu.

Azonban nem is lenne olyan meglepő, ha a sokszor amputációhoz vezető MRSA-baktérium fertőzte volna meg, ugyanis a magyar kórházakban nem is olyan ritka, hogy a kezelés során kapnak el betegségeket a paciensek.

Senki sincs védve?

A rendszeres fertőzésekről gyakran lehetett hallani tavaly év végén és 2016 elején is, azóta azonban több (a leginkább veszélyeztetett) kórházban felülvizsgálták, hogyan lehet elkerülni a kórházi fertőzéseket. Ennek ellenére nem kizárt, hogy egyes intézményekben baktériumok támadjanak meg bennünket.

Mit tehetünk, ha nem akarjuk elveszteni a végtagjainkat?

Az állami intézmények helyett aki megteheti, érdemes felkeresni a magánkórházakat, ezekben ugyanis (az közkórházakkal szemben) egyáltalán nem jellemzők a kezelés miatt terjedő fertőzések. Persze nem ez az egyetlen előnye a magánintézményeknek:

  • Nincsenek hosszú várólisták, várakozási idő,
  • Személyes törődést kapnak a betegek és
  • Nem kell hálapénzt fizetni, sőt számlát kapnak, így egészségpénztárból is fizethetik a kezelést.

Hogyan kaphat magánkórházi kezelést egy átlag magyar?

A magánkórházi ellátást egészségpénztári megtakarításból is fizethetjük, amire 20 százalékos állami támogatás jár, azonban az egészségbiztosítások is egyre elterjedtebbek Magyarországon.

Hiába nagy a növekedés, a magyarok mindössze egy százalékának van egészségbiztosítása.

Ennek egyik fő oka, hogy még nem ismerik ezt a lehetőséget hazánkban, illetve az értékesítéshez orvosi ismeretekre van szükség, nem elegendő a biztosításközvetítői tudás. A harmadik ok, hogy (egyelőre) ezek a biztosítások az átlagos magyarnak aránylag drágák, pedig fontos lenne a terjedése.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A várható élettartam rohamosan nő, így egészségbiztosítás nélkül hosszú távon a kormány nem tudja majd kifizeti az orvosi ellátást

- mondta korábban Zahal Levy, a MediHelp International elnöke a Portfolio Biztosítás 2016 konferenciáján. Ezen biztosítások elterjedését adójóváírással lehetne segíteni elsősorban.

Jobb, ha felébredünk, az államnak nincs már arra pénze, hogy kifizesse az orvosi kezelésünket

- tette hozzá Zahal Levy.

Loading...

Címkék:
biztosítás, kórház, magánkórházak,