Kevesebb kórházra lenne szükség?

Magyar Nemzet2016. április 27. 10:01

Gazdaságosabb és a betegek számára is előnyösebb lenne, ha megszüntetnék a kisebb kórházakat a jelenlegi formájukban - írja a Magyar Nemzet.

Magyarországon ezer lakosra 7,1 kórházi ágy jut, miközben az uniós átlag 5,2. A szakmai körökben gyakori az a vélemény, hogy a felesleges kórházak megszüntetése mellett egynapos sebészeteket kellene létrehozni és a szakrendelőket megerősíteni. Így már nem lenne olyan nagy gond az orvos- és nővérhiány.

Tény, hogy erőforráshiányos a magyar egészségügy, kevés a pénz, az orvos és a nővér is, ám ez csak a jelenlegi struktúrára igaz - mondta a lapnak Kincses Gyula egészségügyi szakértő. Szerinte ugyanez az erőforrás, ha pénzben nem is, de szakemberben biztosan elég lenne, kevesebb kórház működése esetén.

Változásra tehát szükség van, de ezt mégis sokan ellenzik. A szakértő szerint a szerkezeti átalakítás egyik gátja a hálapénz rendszere, amelynek mértéke nem csak a tudáshoz, hanem státuszhoz is kötött.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Loading...
 

Címkék:
biztosítás, kórház, átalakítás, megszűnik, rendszer,