Ha hiszed, ha nem: komoly átalakítás vár az egészségügyre

Pénzcentrum2016. február 23. 08:32

Március végére, április elejére megszülethetnek azok a jogszabályok, amelyek segítik, hogy jobb, biztonságosabb legyen az egészségügy - mondta el a Népszabadság keddi számában megjelent interjúban Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár.

Hangsúlyozta: ha sikerül átláthatóbb szerkezetben működtetni az egészségügyet, akkor újraoszthatják a belső tartalékokat, és azután a költségvetési források is megnyílhatnak. "Azt gondolom, hogy márciusban, a költségvetési vita idején már mi is tudunk felmutatni eredményeket, és kérhetjük hozzá a forrásokat" - tette hozzá.

Mint mondta, a kórházi kancelláriarendszer a gazdasági döntések egy részéért felel majd, de hogy mik lesznek a pontos feladatok, arról jelenleg is egyeztetéseket folytatnak a nemzetgazdasági tárcával.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kancellár feladata lesz az ellátás megszervezése is, abban az esetben, ha nincs orvos a feladatra.

Szeretnénk elérni, hogy minden orvos csak azt a tevékenységet végezze, amire képzettsége feljogosítja és amiben van kellő gyakorlata. Ettől jelentősen javulhat az ellátás biztonsága

- hangsúlyozta az államtitkár.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A háziorvosoktól pedig azt kérik, mérjék fel betegeik állapotát, de újraírják azokat az ellátási minimumfeltételeket is, amelyeket a kórházak többsége nem tud teljesíteni.

Címkék:
biztosítás, egészség, egészségügy, egészségbiztosítás, beteg,