Hiába az ígéretek: teljes kórházi osztály távozhat Londonba

Pénzcentrum2016. február 16. 09:36

Gyakorlatilag ellehetetlenülhet a gyógyellátás a győri kórházban, ha az intézmény vezetése nem ül tárgyalóasztalhoz az orvosokkal, akik jelentős béremelést kérnek - írja a Kisalföld.hu.

Tizenöt sebész helyezte felmondási levelét ügyvédi letétbe, így akarják rávenni a kórházat, hogy egyáltalán foglalkozzanak a béremelés kérdésével. Ha március 31-ig nem születik megállapodás, akkor gyakorlatilag ellehetetlenül a gyógyítás a gyóri kórházban.

A jelentős fizetésemelést nem tartják túlzónak, mivel még a megemelt bér is jóval alacsonyabb, mint a környező országokban, nem is beszélve az uniós átlagról.

A sebészek kiemelték: nem  céljjuk, hogy veszélybe kerüljün a gyógyellátás, hanem azt szeretnék elérni, hogy tisztességes jövedelmet kapjanak.

A sebészek által kért összeg 185 százalékos jövedelemkiegészítést jelentene, intézményünk pedig nem képes 2200 munkatárs számára ekkora emelést biztosítani. Még öt százalékot sem, nemhogy száznyolcvanötöt

- reagált az orvosok kezdeményezésére Tamás László, a győri kórház főigazgatója. Mivel a kórház nem hajlik a fizetésemelésre, ezért a sebészek akár egységesen elhagyhatják a kórházat március végén.

"A kormány folytatja a béremelést az egészségügyben" - ígérte Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter. Ahogy azonban a győri példa mutatja, a béremelés szintje jelentősen elmarad attól, ami elegendő lenne a tisztességes jövedelemhez.
Címkék:
karrier, orvos, egészségügy, london,