Ezért nem okoz gondot a kórházaknak az orvoshiány?

Magyar Nemzet2016. január 19. 10:02

Az ország orvosképző egyetemeinek klinikáin is tapasztalható bizonyos mértékű orvos- és nővérhiány. Ha ez azonban valóban nagy gondot okozna, vélhetően akkor sem vallaná be egy intézményvezető sem, hiszen azzal a kórházak a működési engedélyt és a finanszírozást kockáztatnák- írja a Magyar Nemzet.

Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2015-ben a betöltetlen álláshelyek száma az engedélyezett összlétszám 7 százaléka volt (jelenleg ez 9,5 százalék). A lap által megkeresett kórházak közül itt a legmagasabb a hiány, sok kórház azonban kiemelte, hogy az orvoshiány valójában nem akkora gond, mint amekkorának látszik.

A lap Rácz Jenőt, a Magyar Kórházszövetség korábbi elnökét, (aki a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója) kérdezte a helyzetről, akinek elmondása szerint ma szinte nincs olyan kórház, szakmai terület, ahol ne lenne orvos- vagy nővérhiány. Azonban a jelenlegi szabályok szerint, aki nem rendelkezik a megfelelő feltételekkel, az nem kap működési engedélyt, sem finanszírozást, tehát mindenki a saját intézményét próbálja védeni.

Címkék:
karrier, kórház, orvos, hiány, magyar kórházszövetség,