Áldatlan állapotok a budapesti kórházban

Pénzcentrum2015. december 8. 09:00

Nagyon rossz állapotban van a János kórház pszichiátriai rehabilitációs részlegének épülete. A szennyvíz, penész, és mocsok mellett a ház sarkát és falát vastag, frissen ácsolt gerendák tartják, hogy az épület ne dőljön ki - írja a Népszabadság.

Egyre elviselhetetlenebbek a körülmények a János kórház pszichiátriai rehabilitációs részlegén, az épület ugyanis nagyon rossz állapotban van. Annyira megsüllyedt, hogy támaszra van szükség ahhoz, hogy a falak ne dőljenek ki.

A személyzeti ­WC-be, zuhanyozóba nyíló ajtó szemöldökfájából csöpög a víz, fölötte a falon, a plafonon, a nyílászárókon zöld- és feketepenész. A betegtársalgóból nyíló férfi-WC-ben a csészék fölött húzódó strang több helyen repedt, adott helyzetben a szenny a csőből a csészén kuporgó nyakába csorog. Nagyobb esőzésekkor a plafon is beázik, a vihar már régebben levitte a cserepet fölüle, ám hiába hívták a tetőfedőt, azt mondta: amíg a fal lent mozgásban van, a cserepek sem maradnak meg odafent. Mindez egy rehabilitációs osztályon, ahol heteket, nemritkán hónapokat töltenek el a betegek. A kórtermeik nyolcszemélyesek. Az ágyakat elhúzzák a faltól, mert a nedvesség miatt omlik a vakolat - írja a lap.

Szűkös lehetőségeink ­ellenére szakembereink folyamatosan orvosolják a felvetődő problémákat, hiszen a kórház egész területén egyre-másra jelentkeznek csőtörések, dugulások, az elmúlt héten is minden napra jutott két-három ilyen eset. A gondot saját erőnkből nem tudjuk megoldani, s ez alapvetően nem is a mi feladatunk lenne. Jelentős javulást csak az intézmény teljes körű és átfogó felújítása hozhatna

 - állítja a főigazgató, Kázmér Tibor.

Címkék:
biztosítás, kórház, Budapest, penészesedés,