Balhé a pesti klinikán: orvosok nélkül maradhatnak a betegek

Pénzcentrum/Index.hu2015. november 30. 18:32

Több mint száz kórházi dolgozó nem kapta meg az októberi fizetését a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ több osztályán - írja az Index.

Száz részmunkaidőben és félállásban dolgozó kórházi alkalmazott - többek között ápolók, nővérek, betegszállítók, és adminisztrátorok - még nem kapták meg az októberi fizetésüket a Péterfy Sándor utcai kórházban. A kórház igazgatója szerint technikai problémáról van szó, ugyanis az Államkincstárban átálltak KIR3-ról KIRA bérszámfejtő rendszerre, és emiatt volt egy kis fennakadás, amiről előre szóltak.

Az államkincstárban dolgozók szerint nincs szó arról, amit a kórház állít, ők már rég átutalták az intézmények fenntartójának a pénzt. A Péterfy egyik dolgozója azt állította, hogy azért késnek a bérek, mert a kórház akut pénzhiánnyal küszködik.

A Péterfyben van olyan dolgozó, akit a fizetési elmaradás miatt kitettek az albérletéből. A kifizetetlen alkalmazottak közös fellépésre készülnek. Többen állítják, hogy ha nem kapják meg december 1-jéig a bérüket, akkor nem mennek be dolgozni.

Címkék:
karrier, kórház, munkabér, alkalmazott, dolgozó,