Egész nap a gép előtt ülsz? Így védd meg a szemed

Pénzcentrum2015. március 1. 10:02

Ha egész nap a számítógép előtt dolgozol, akkor biztos ismered az érzést, hogy délutánra a szemed teljesen elfárad és irritált, néha még talán a fejed is fáj. Ezek bizony a szemed megerőltetésének a tünetei, ami korunk gyakori problémája.

Szerencsére van néhány szakértői tanács, aminek a segítségével a minimálisra csökkenthetjük a kellemetlenségeket, amit a folyamatos képernyő nézése okoz.

Nagyítsuk a szöveget

Amikor apróbetűs szöveget nézünk, akkor általában vagy bandzsítunk vagy közelebb tesszük az arcunkat a képernyőhöz és ez okozhat fejfájást vagy fáradtságot. Ezért nagyítsuk a szöveget, vagy állítsunk be eltérő színeket a könnyebb olvasáshoz.

Pislogjunk

Amikor a gépet nézzük, elfelejtünk pislogni, és ez kiszárítja a szemeinket. Nehéz emlékezni, de próbáljuk fejben tartani, hogy a pislogás segít. A szemcsepp a másik nagy segítség a szemszárazság távol tartása érdekében.

Állítsunk a fényerőn

A képernyő vakító fénye megerőlteti a szemeinket és fejfájást is okozhat. Ezért állítsunk a fényerőn, és kerüljük a tükröződést vagy szerezzünk be tükröződésmentes fóliát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 20-20-20 szabály

Minden 20 perc munka után, nézzünk 20 másodpercig valamit, ami 20 méterre van tőlünk. Ez segíti a szemizmok mozgását, és a fókuszálást. Azonban ha négy órán keresztül nézünk valamit, ami ugyan olyan távolságban van, akkor a szemizmaiknak már nehéz lesz beállni, ha ismét másfelé nézünk.

Címkék:
karrier, egészség, számítógép, munka,