Ekkora támogatás jár a meddőségi kezelésekre

Magyar Nemzet2014. november 17. 09:30

Megközelítőleg ötvenezer meddőségi kezelést finanszírozott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár  (OEP) az elmúlt öt évben - írja a Magyar Nemzet.

Kétféle meddőségi beavatkozást finanszíroz az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Az egyik az úgynevezett inszemináció. Ebben az esetben a megtermékenyítés nem lombikban történik; a kezelés lényege a peteérés serkentése, illetve az in vivo (szervezeten belüli) megtermékenyítés valószínűségének fokozása. Legfeljebb hat beavatkozás vehető igénybe térítésmentesen.

A másik a lombikbébi-beavatkozás, vagyis az in vitro fertilizációnál (IVF), ami a petesejtek méhen kívüli, laboratóriumi körülmények közötti, lombikban történő megtermékenyítését jelenti. Az IVF-kezelések öt alkalommal vehetők igénybe ingyen. Ugyanakkor az IVF során használt gyógyszerkészítmények már nem térítésmentesek, ezek hetvenszázalékos támogatást kapnak.

Az inszeminációs beavatkozások száma az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent. Ez idő alatt körülbelül 17 500 esetben finanszírozta a biztosító a beavatkozást, ami több mint 83 millió forintjába került.

Az IVF-kezelések száma szintén csökkent. Öt év alatt mintegy 31 ezret végeztek el, ami az OEP számára 9,6 milliárd forint kiadást jelentett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
biztosítás, egészség, oep, szülés,