Ijesztően sok fiatal orvos hiányzik Magyarországról

Pénzcentrum2014. szeptember 3. 16:32

Az orvosok bérének jelentős emelésére lenne szükség, hogy érdemben csökkenjen a külföldre távozók száma - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Velkey György. A közintézményekben zajló magánpraxisok kifehérítése után a szolidaritás elvéhez továbbra is feltétlenül ragaszkodna a Magyar Kórházszövetség elnöke.

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint az orvosok bérének jelentős emelésére lenne szükség, hogy érdemben csökkenjen a külföldre távozók száma.

Az elmúlt évek elvándorlási hulláma miatt nagyon elöregedett a magyar orvostársadalom - hívta fel a figyelmet Velkey György.

2011-ben a kérelmezők, - itt a pontosan eltávozók nehezen meghatározhatók - 1200-an voltak. Most orvosokról beszélek. Aztán '12-ben, '13-ban csökkent, 1000 körüli értéken voltunk 2013-ban, az idei adatokat nem tudjuk. Ezek főleg fiatalabb orvosok. Néhány év, de különösen egy-két évtized múlva nagyon fog hiányozni, most is már hiányzik egy fiatal orvos generáció. Tehát ez egy nagyon súlyos kérdés

- hangsúlyozta a Magyar Kórházszövetség elnöke.

A Magyar Kórházszövetség elnöke a béremelések folytatását sürgette. A Magyar Kórházszövetség elnöke megjegyezte, hogy egy pályakezdő orvos óránként 1200 forintot kap az éjszakai ügyeletért.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Velkey György hangsúlyozta: ki kellene fehéríteni a közellátásban is dolgozó orvosok közintézményben folytatott magánpraxisát.

Címkék:
karrier, kórház, orvos, orvosi ellátás,