Két kép, ami mindennél többet mond a magyar egészségügyről

Pénzcentrum2014. augusztus 7. 15:32

Talán mindennél többet mondanak a magyar egészségügy helyzetéről az orvosok, ápolók elvándorlását bemutató grafikonok.

A hazai orvosok és ápolók elvándorlását mutatják be azok a számok, amelyeket a Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal tett közzé csütörtökön.

A kiadott engedélyek száma azt mutatja, hogy nagyságrendileg még mindig ezer orvos hagyja itt Magyarországot évente, és keres külföldön munkát. Bár 2012-ben - a korábbi évekhez képest - némileg mérséklődött a szám, még így is 955 orvos gondolta úgy, hogy inkább más országban folytatja a karrierjét. 2010 óta 4300-nál is több orvos hagyta itt Magyarországot.

Loading...

Az idei első fél évben sem lassult érdemben az egészségügyiek elvándorlásának üteme: a 25 és 29 év közötti, vagyis szakvizsga előtt álló orvosok közül

idén még többen is kérték ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást, mint egy éve.

A Magyar Rezidens Szövetség tapasztalatai szerint ugyanakkor a friss diplomások, illetve szakvizsgások is általában ősszel lépnek - írta a Világgazdaság.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ápolóknál sem jobb a helyzet: tavaly ötszáznál is többen mentek külföldre.

Loading...

Címkék:
biztosítás, karrier, orvos, orvosi ellátás, egészségügy,