Ezt jobb, ha tudod: holnap zárva lesznek a rendelők, patikák

Pénzcentrum2014. június 30. 18:32

Ügyeleti rend szerint biztosítják az ellátást holnap a rendelőkben, a kórházakban és a gyógyszertárakban. Július elseje Semmelweis-nap, az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára. Emiatt holnap zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők, de ügyeletei ellátást biztosítanak majd, ahogy a kórházakban is az ügyeleti rend szerint zajlik majd a munka.

Az ügyeletes gyógyszertárak listája elérhető az ÁNTSZ honlapján, de a patikák bejáratánál is ki lesz ragasztva egy tájékoztató tábla a nyitva tartó üzlet címével. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tagvállalati gyógyszertárai is bezárnak, egyes bevásárlóközpontokban azonban vállalták a nyitva tartást.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentők holnap is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte több mint hétszáz mentőegység áll készenléteben.

Július 1-jén van a Köztisztviselők Napja is, ami 2001 óta munkaszüneti nap. Holnap tehát a minisztériumok, a közigazgatási hivatalok, a megyei önkormányzati hivatalok, a polgármesteri hivatalok, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az ÁNTSZ, az okmányirodák, és az adóhivatalok is zárva lesznek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
karrier, patika, munkaszüneti nap, rendelő,