Leáll a fél ország jövő hét kedden

Pénzcentrum2014. június 26. 16:30

Nemcsak a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények, hanem a gyógyszertárak is zárva tartanak jövő hét kedden. Érdemes még ezen a héten vagy legkésőbb hétfőn gondoskodni tehát a szükséges készítmények beszerzéséről, mert kedden csak az ügyeletes patikákban tudjuk ezt majd megtenni.

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, a Semmelweis-napon. Jövő hét kedden a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását (ilyenek például bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak).

A Semmelweis nap a magyar egészségügy ünnepe. Semmelweis Ignác, az anyák megmentője 1818. július 1-jén született Budán, ennek emlékére lett ez a nap a magyar egészségügy napja, és 2011 óta az egészségügyi és egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

"Azt javasoljuk mindenkinek, hogy érdeklődjenek gyógyszertárukban az ügyeleti rendről, és kérjenek tájékoztatást a keddi nyitva tartásról. Amennyiben valaki kedden tervezte megvásárolni gyógyszerét, érdemes még ezen a héten vagy legkésőbb hétfőn gondoskodnia a készítmény kiváltásáról. Szerdától ismét a megszokott nyitva tartással várják a betegeket a gyógyszertárak." - hívta fel a figyelmet dr. Zlinszky János, a HGYSZ alelnöke.

A gyógyszertárakhoz hasonlóan a háziorvosi rendelők, a szakrendelők is zárva lesznek, a kórházakban pedig a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak az alkalmazottak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Július 1-jén van a Köztisztviselők Napja is, ekkor zárva tartanak a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények, mint például a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, okmányirodák és adóhivatalok.

Címkék:
karrier, kórház, orvos, köztisztviselő, gyógyszertár,