Egyre súlyosabbak az influenza szövődményei

Pénzcentrum2014. március 11. 09:32

Az idei influenzaszezonban súlyosabbak a szövődmények a tavalyinál. Gyakran alakul ki fül-, arcüreg-, vagy tüdőgyulladás a betegeknél - hangzott el az InfoRádióban.

Leginkább a fiatal dolgozó-generáció és a gyerekek voltak érintettek mostani járványban - hangsúlyozta Jelinek Benjámin Gábor, háziorvos. Szerinte maga a vírus gyengébb tüneteket produkál, ezért az emberek nem foglalkoznak a betegséggel, ami súlyosabb szövődményekhez vezethet. A leggyakoribb szövődmények: a középfülgyulladás, arcüreg-, vagy tüdőgyulladás.

A háziorvos szerint "az influenzát szegényes tünetek jellemzik, kis orrfolyás, kis köhögés, viszont magas lázzal jár és levertséget is okoz. A gyenge tünetek ellenére a beteg nagyon rosszul van". Az időjárás is közrejátszhat a sok szövődmény kialakulásban, mivel nincs túl hideg, nem vagyunk eléggé felöltözve, a legyengült szervezet pedig könnyen felülfertőződik. Az időseknél, krónikus betegeknél vélhetően nagyobb az oltottság, ezért is érinthetik a szövődmények jobban a fiatal, aktív generációt, a fertőzések pedig a közösségekben terjednek leggyorsabban.

Címkék:
biztosítás, influenza,