Óvatosan sétálgass a pesti belvárosban: építési törmelék hullott egy járókelőre, meg is sérült

Pénzcentrum2023. augusztus 25. 14:00

Lehulló építési törmelék talált el egy külföldi turistát a Kazinczy utcában. A rendőrség vizsgálja az esetet, a spanyol nőt pedig könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.

Lehulló építési törmelék talált el egy külföldi turistát a Kazinczy utcában, ahol egy szálloda építése miatt éppen bontják a Magyar Táncművészeti Egyetem egykori épületét  - írja az rtl.hu. Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere a Facebookon arról számolt be, hogy egyelőre nem állnak rendelkezésére részletes információk a balesetről. Tudomása szerint a turista könnyebben megsérült, a rendőrség pedig vizsgálja, történt-e szabálytalanság.

Bár az önkormányzatoknak már nincs hatósági szerepük az építkezésekkel kapcsolatban, az nem lehet vitás, hogy a szabályokat mindenhol, mindenkor, mindenkinek be kell tartani. A legfontosabb az emberek biztonsága

- írta a polgármester. Mint később kiderült, a bontás alatt álló épület egyik fala dőlt ki, tégladarabok hullottak a járdára, egy 45 éves spanyol nőt találtak el, aki két gyermekével épp arra sétált. Végtagsérüléseket szenvedett, a mentősök kórházba vitték.

Címkék:
biztosítás, baleset, Budapest, rendőrség, építkezés, külföldi, belváros,