Rendkívüli! Gázrobbanás történt Budapesten: súlyos sérültek is lehetnek, óriási a pusztítás

Pénzcentrum2023. május 1. 10:38

Gázrobbanás történt Budapesten: egy vélhetően lebontásra ítélt bérház egyik lakásában történt a baleset Józsefvárosban. A katasztrófavédők egy súlyos sérültet találtak a romok a latt, a helyi lap szerint viszont két embert vittek el a mentők. A robbanást jópár utcányira is érezni lehetett.

Gázrobbanás történt a budapesti Bérkocsis utcában - írja a Józsefváros Újság a Facebookon. Értesüléseik szerint két ember súlyosan megsérült, őket a mentők vitték el. Mint kiderült, egy önkormányzati tulajdonú házban történt a baleset, a robbanást még utcákkal arrébb is érezték a kommentelők.

Loading...

A katasztrófavédelem megerősítette a balesetet a hvg.hu kérdésére: közölték, hogy a Bérkocsis utca egyik, egy emeletes, vélhetően bontásra ítélt bérházában gázrobbanás történhetett, megrogytak a ház falai és leszakadt az érintett lakás födémszerkezete. Keresőkutya érkezett a helyszínre, aki egy középkorú férfit talált életben a romok alatt, rajta kívül öten hagyták el sértetlenül az épületet.

Frissítés! Megszólalt az önkormányzat

Idő közben maga az önkormányzat is beszámolt az esetről: mint írják, a ház régebb óta kiürítés alatt áll, ahonnan többeket már el is költöztettek.

A mentés még tart, a házban a gáz, áram le van zárva, a környék tehát biztonságos. A két alsó lakott lakásból az érintettek átmeneti elhelyezése is folyamatban van. A tűzoltók, a katasztrófavédelem, és a polgármester jelenleg is a helyszínen vannak

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- közölte a Józsefvárosi Önkormányzat.

Loading...

Címkék:
biztosítás, baleset, Budapest, gázrobbanás, katasztrófavédelem, bérház, józsefváros,