10 milliós vérdíj is érvényben van ma Magyarországon: ezeket a bűnözőket minden áron el kell kapni

Pénzcentrum2023. április 17. 18:01

Jelenleg 3 esetben is 10 millió forintos nyomravezetői díj van érvényben Magyarországon. A legmagasabb vérdíjat tűzték ki a Lehet utcai bankrobbantás ügyében, és arra az ismeretlenre is, aki a rendőrszékházra nyitott tüzet gépfegyverrel.

Ötven-száz nyomravezetői díjat tűz ki a rendőrség évente, ötvenezer forinttól tízmillió forintig. Ennél magasabb összegű vérdíj kitűzéséhez már a szaktárca engedélye szükséges - írja cikkében a Magyar Nemzet, amely szerint jelenleg három 10 millió forintos nyomravezetői díjkitűzés is él Magyarországon.

Az egyik az ellen az ismeretlen tettes ellen van kiadva, aki 2007. február 13-án hajnalban egy Kalasnyikov gépkarabélyból több lövést adott le a rendőrség Budapest XIII., Teve utca 4–6. szám alatti székházára. 

10 milliós vérdíj van a Lehel utcai pénzintézet felrobbantójának fején is, aki még 2014-ben így akart bankot rabolni. Az ismeretlen tettes ellen az NNI robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés és közveszély okozásának gyanúja miatt folytatja az eljárást. 

A harmadik tízmilliós nyomravezetői díj a szentesi K. Judit gyilkosának felderítéséért járhat. A nő albérletéből 2006 júliusában, kétéves gyermekét hátrahagyva, ismeretlen helyre távozott, a rendelkezésre álló információk szerint gyilkosság áldozata lett.

Címkék:
biztosítás, rendőrség, bűncselekmény, nyomozás, gyilkosság, robbantás, nyomravezető,