Vallottak a legveszélyesebb magyar betörők: ezeket az otthonokat fosztják ki a legszívesebben

Pénzcentrum2022. szeptember 16. 09:32

Legjobban a családi házak vonzzák őket, de nem nyugodhatunk meg akkor sem, ha nem ilyenben élünk - a betörők egyik lakástípust sem kímélik, ez derült ki az ORFK összesítéséből.

Bűnözők bevonásával készített statisztikát az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Kriminológiai Intézet a vagyon elleni bűncselekmények típusairól és gyakoriságáról - írja a femcafé.hu. A Tolvajkulcs nevű kiadványban a rosszfiúk arról is vallottak, hogy melyik háztípust "kedvelik legjobban: eszerint sorrendben a legtöbb félnivalója annak van, aki családi házban, társasházi lakásban, panellakásban és sorházban lakik, ugyanis ezekbe törnek be legszívesebben a bűnözők.

Az ORFK a kiadványban közölte, hogy Magyarországon átlagosan kétpercenként történik vagyok elleni bűncselekmény, amelyből minden hatodik betöréses lopás. A bűnözők hozzátették, hogy a helyszín kiválasztásánál fontos szempont, hogy ne kelljen nagy zajt csapniuk, amely a családi háznál optimális: a szomszédok itt távolabb vannak, így sokkal kisebb a lebukás veszélye, mint például egy panellakásban, ahol a vékony falak hamar lebuktathatják őket.

Címkék:
biztosítás, panel, családi ház, betörés, bűncselekmény, statisztika, orfk, panellakás, bűnözők, betörő,