Családi idillből ment rabolni a rendőr: elkapták az ország egyik legkeresettebb bankrablóját

Pénzcentrum2022. április 29. 10:32

Pár nappal ezelőtt kapták el a 2019 novembere óta körözés alatt álló K. Igort, akinek a története bejárta az országot. Nem véletlen, hiszen ritkán látunk olyat, hogy valaki rendőrként, a családi idillből kilépve bankrablónak áll. A férfi ismerőseit sokként ért a hír írta meg a Blikk.

A rendőrről senki sem gyanította, még a legközelebbi ismerősei sem, hogy ő az ország egyik legkeresettebb bankrablója. K. Igor korábban két gyerekével és feleségével lakott együtt Pécs kertvárosában. Innen vitték el saját kollégái, amikor letartóztatták őt. A szomszédok szerint szerda reggel rendőrautók lepték el az utcát és nem kevesebb mint 6 órát töltöttek ott a nyomozók.

Mint kiderült a férfi nem rég elvált a feleségétől, de ahogyan többeket, volt párját is sokként érték a történtek, hiszen látszólag nem voltak anyagi gondjai a családnak. Igor az első bankrablást még 2019. november 19-én követte el, a Komlói úti pénzintézetben, amikor is egy papírlapot adott át az ügyfélszolgálatnak, hogy fegyver van nála és pénzt követel. Fél évvel később egy férfi ugyanezzel a módszerrel követelt pénzt, ekkor 5 millió 726 ezer forintot szerzett meg, majd elmenekült. A rendőrség fantomképet adott ki, de egészen mostanáig nem találták. A férfi csak a második rablást ismerte el.

Címkék:
bankrablás, pécs, bankrabló, rendőr,