Kegyetlen viharokkal támad január: átlagosan ekkora értékű kárt okoznak a házakban a gigaszelek

Pénzcentrum2022. január 21. 13:32

Átlagosan 50 ezer forintos kárt okozott a január közepén Magyarországon végigvonuló szélvihar. A heves szél ablakokat tört be és tetőket rongált meg főként Győr-Moson-Sopron, Pest és Komárom-Esztergom megyében.

Már jóval a nyári viharszezon előtt, január közepén komoly gondokat okozott az időjárás Magyarországon. Január harmadik hétvégéjén nagyon erős szélvihar söpört végig az országon. A K&H-hoz a viharos napokat követő hétfőn a szokásosnál 20 százalékkal több kárbejelentés érkezett. Elsősorban a heves szél miatt betört ablakok és megrongálódott tetők miatt fordultak a lakóingatlan-tulajdonosok a biztosítóhoz - írja közleményében a biztosító.

Főként Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében okozott komolyabb károkat a vihar. Bár a károk összesítése még folyamatban van, az előzetes adatok szerint átlagosan 50 ezer forint kártérítést kaphatnak az érintettek: ez megfelel az eső nélküli viharokhoz köthető összegnek. A biztosító szakértői kiemelték, hogy minden időjáráshoz köthető káreseménynél nagyon fontos a pontos dokumentáció a gyors ügyintézés érdekében.

Címkék:
biztosítás, vihar, szélvihar, kártalanítás, biztosító, január, károk, biztosítók,