Itt a bejelentés: beszáll az állam az egyik magyar biztosítóba

Pénzcentrum2021. december 23. 15:02

A Vienna Insurance Group és a magyar kormány megegyezett az együttműködés alapelveiről és a további eljárásról. Az állam 45 százalékos részesedést szerez a magyar Aegonban és az Unioin Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-ben. Az egyetértési nyilatkozatot ma írhatják alá.

Megállapodott a magyar kormány és a Vienna Insurance Group az Aegon Biztosító eladásáról – derül ki az Aegon közleményéből. Mint írják, a VIG és a magyar kormány megegyezett az együttműködés alapelveiről és a további eljárásról.

A magyar állam 45 százalékos részesedést szerez a magyar Aegonban és az Unioin Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-ben.

Az együttműködésről azt lehet tudni, hogy a VIG-é lesz az operatív irányítás és a többségi tulajdon, de a további részletekről még tárgyalnak a felek. Az állam nevében ugyanaz a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. jár el, amely 2015-ben a Budapest Bank 100%-os és az Erste Bank 15%-os tulajdonrészét is megvásárolta, és 1997-ben alapították a magyar vállalatok külföldi befektetéseinek elősegítésére - emlékeztet a Portfolio. Az Aegon és az Union esetében Magyarország harmadik és hatodik legnagyobb biztosítójáról van szó, amelyek 19%-os együttes részesedésükkel piacvezetői a biztosítási szektornak, a két biztosító egyesítéséről azonban (egyelőre) nincs szó.

Az egyetértési nyilatkozat aláírására a tervek szerint 2021. december 23-án, csütörtökön kerül sor.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A holland Aegon biztosítócsoport 2020. november 29-én jelentette be, hogy 830 millió euróért eladja biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) számára.

 

Címkék:
biztosítás, aegon, kormány, állam, biztosító, tranzakció,