Robbanás a vidéki erőműben: nyolcan megsérültek, óriási a kár

Pénzcentrum2021. szeptember 20. 19:25

Robbanás történt a kiskörei vízerőműben hétfő délután fél 3 körül. Az eddigi hírek szerint legalább 8 sérültje van a detonációnak.

Robbanás történt a Kiskörei Vízerőműben hétfő délután fél 3 körül – adta hírül a Heol. A portál friss információi szerint a mentők végül összesen nyolc sérültet láttak el. Közülük négyen súlyos, négyen könnyebb égési sérüléseket szenvedtek. A súlyosabb sérültek közül egy embert a Honvéd Kórházba, kettőt Debrecenbe, egyet pedig Miskolcra szállítottak. A könnyű sérültek közül valamennyit az egri Markhot Ferenc Kórházban látják el – írják.

A portál információi szerint egyelőre tisztázatlanok a robbanás körülményei. De az biztos, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz hétfőn 14 óra 37 perckor érkezett a bejelentés, hogy robbanás történt az erőműben. A helyszínre ezt követően a tiszanánai és az abádszalóki önkormányzati, valamint a tiszafüredi és a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak, továbbá a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai is bekapcsolódtak a mentési munkálatokba.

Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő még azt is közölte, hogy négy sérültet az erőmű alagsorából hoztak fel a tűzoltók. A szakember a hvg.hu kérdésére elmondta azt is, a robbanás során nem keletkezett tűz.

(Címlapkép - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Címkék:
tűzoltók, robbanás, katasztrófavédelem,