Megvan, ki gyárthatja az oltási igazolványokat Magyarországon

hvg.hu2021. március 11. 09:05

2023. márciusáig szóló szerződést írtak alá NISZ Zrt.-vel az igazolványok gyártásáról, előkészítéséről, közben az első példányokat már ki is szállították azok részére, akik mind a két adag vakcinát megkapták.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2023.03.01-ig szóló szerződést írt alá a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársasággal a védettségi igazolványok szállítására vonatkozóan. A szerződés keretében az ANY Biztonsági Nyomda gyártja, személyesíti meg és postai szolgáltatónak történő átadásra előkészíti a védettségi igazolványokat - tette közzé a társaság a BÉT-en.

Közben a hvg.hu beszámolója szerint megérkeztek az első oltási igazolványok azokhoz, akik már megkapták a koronavírus elleni vakcina második adagját is. Az igazolványon szerepel a tulajdonos neve, a személyi igazolvány- és útlevélszáma, az oltás ideje, illetve az igazolvány sorszáma, valamint van rajta egy QR-kód, amit leolvasva jelenleg az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőoldala jelenik meg a telefon böngészőjében.

Címkék:
biztosítás, posta, oltás, részvénytársaság, böngésző,