Önkéntesek a Covid-vakcináról: érzékeny oltáshely, influenzaszerű tünetek

Pénzcentrum/InfoRádió2020. december 8. 09:45

Egyre többek vannak azok, akiket a különböző korona-vakcina tesztek során már beoltottak. Az oltás helyének fájdalma, érzékenysége, láz és fáradtság: pontosan azokat a tüneteket tapasztalják, amelyekről a gyártók is beszámoltak - írja az Infostart.

Angolszász, már meglévő teszt-oltottak beszámolóiból kiderült többek között, hogy

  • volt, aki az első oltás után egy-két napig úgy érezte magát, mint aki mindjárt influenzás lesz, majd ez elmúlt, az oltás helye viszont kifejezetten érzékeny maradt,
  • egy másik tesztalany szintén arról számolt be, hogy a második vakcina beadása után tapasztal enyhe influenzára hasonlító tüneteket, de mindössze fél napig tartottak ezek. Ezek alapján ő is úgy véli, valódi vakcinát kapott.
  • egy másik férfi arról számolt be, hogy utólag visszanézve a tesztre, úgy látja, valószínűleg csak képzelte, hogy mellékhatásokat tapasztalt, mivel testhőmérséklete ezek közben 36,5 fok volt, bár lázasnak érezte magát
  • egy további tesztalany arról számolt be, hogy mindenféle tünet nélkül vészelte át az oltást, persze azt nem tudhatja, mit kapott, placebót vagy valódi gyógyszert.
Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, oltás, vakcina, covid-oltás, testhőmérséklet,