Még hogy önkéntesség: ez a szakemeber kötelezővé tenné a COVID-oltás beadását

Pénzcentrum/InfoRádió2020. december 3. 09:58

Az új koronavírus terjedésének hatékony elfojtása érdekében kötelezővé tenné mindenki beoltását Boldogkői Zsolt molekuláris biológus - írja az Infostart.

Lényegében mindenhol meg kellene állítani a vírust, ráadásul sokkal gyorsabban, mint az korábban például a himlővel 150 év alatt megtörtént, foglalta össze röviden Boldogkői Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének vezetője azt a feladatot, ami a koronavírus elleni vakcina birtokában a világ előtt áll - írja a lap.

A járvány lokálisan megszűnhet, ha elegen oltatják be magukat egy-egy országban, de aztán mindig ott lesz a veszély, hogy valahonnan visszatér. Mindenképpen meg kellene szabadulni a vírustól

- fogalmazott Boldogkői Zsolt az InfoRádióban. Aki hozzátette, nem feltétlenül jó, hogy Közép-Európában is önkéntes oltásról beszélnek, hiszen az oltásszkepticizmus miatt nagyon megnehezülhet a populáció felének a beoltása.

Egyértelműen kötelezővé tenném az oltást, de szerintem Európában és így Magyarországon nem ez fog történni. Így viszont nem érjük el a nyájimmunitást: bár csökkenni fog a járvány intenzitása, de még jobban el fog húzódni és sokkal nagyobb gazdasági kárt fog okozni

- tette hozzá a szakember.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, vakcina, covid-vakcina, populáció,