Orbán Viktor: Megindult a tesztelés az iskolákban, szociális intézményekben

Pénzcentrum2020. november 20. 07:58

Orbán Viktor ma a Kossuth rádió Jó reggel, Magyarország című műsorában elmondta: 4440 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztázaltak és mára virradóra 96-an haltak meg. 7512 ember van kórházban jelenleg, viszont a kórházakban még van 13594 szabad ágy, és 1689 lélegeztetőgép.

A miniszterelnök ismertette, hogy eddig 444 óvodát kellett bezárni - az összes óvoda 15%-át -, az általános iskolák közül 78-ban függesztették fel teljesen a tanítást (3%) és 525 intézményben van részleges digitális oktatás.

Nagyon kérem a diákokat, szülőket, hogy ahol digitális oktatásra álltunk át, azt ne tekintsék vakációnak

- mondta, és hozzátette: megindult a tesztelés a szociális intézményekben, iskolákban. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy Müller Cecília szerint semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy túl lennénk a nehezén.

10. napja tartanak a korlátozások, de Orbán Viktor szerint az elmúlt 2-3 nap jobb eredményei alapján nem szabad reménykedni. Hangsúlyozta: az idősek élete veszélyben van, tehát mindenkit kérek arra, hogy a családon belül is figyeljen oda, legyen fegyelmezettebb.

Magyar vakcinára várnak a magyarok

Az Európai Bizottság figyelmeztette tegnap Magyarországot arra, hogy az orosz vakcina még nincs engedélyezve az uniós piacon, és egyébként is a gyors kifejlesztése veszélyeket hordoz magában, amire Orbán Viktor azt mondta, hogy majd megvizsgálják a magyar szakemberek, és majd ezután döntenek, hogy beszereznek-e többet.

Jelezte: nem lehet tudni, hogy mikorra áll majd rendelkezésre elég vakcina ahhoz, hogy tömegesen lehessen oltani: április-júniust ígérnek a gyártók. Ezért rendel az ország több felől: az emberek majd eldönthetik, hogy a nyugati, orosz, kínai és izraeli vakcina közül melyiket kérik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ismertette, hogy egy felmérés szerint a magyar emberek 30%-a a magyar vakcinát választaná, ez a legmagasabb arány. Hansúlyozta, hogy akárhonnan is jönnek a vakcinák, azok mindegyike átmegy a magyar hatóságok ellenőrzésén, így azzal szemben indokolt lesz majd a bizalom, mert felelősséget vállal érte a hatóság.

Cikkünk frissül.

Címkék:
orbán viktor, európai szociális alap,