Nem sokon múlt a tragédia a 81-es főúton: mit művelt ez a kamionos?

Pénzcentrum2020. október 9. 20:31

A KRESZ nem büntet, hanem a sofőröket védi a súlyos balesetektől: ezt jól prezentálja az a videó, amelyet egy vétlen autós rögzített Mórnál a 81-es főúton. Egy szabálytalanul előző kamion kevés híján frontálisan összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó Peugeot-tal.

Hálásak lehetnek az égieknek az alábbi videón látható, piros Peugeot utasai: ugyanis, ha pár másodperccel később kanyarodtak volna ki Mórnál a 81-es főútra, akkor frontálisan telibeveri őket egy szabálytalanul előző kamion. Ugyanakkor a Peugeot sofőrje is hibázott, mert a videót közlő Budapesti Autósok Közössége szerint abban a kereszteződésben stop-tábla van, de a sofőr látszólag ezt figyelmen kívül hagyta.

A kamerás autó sofőrje azt írta, hogy a kamion már jó ideje tolta őt, mert nem volt megelégedve, a lakott területen megengedett sebességgel. Türelmetlenségében előzésbe kezdett, a tiltó tábla és záróvonal ellenére.

Hálásak lehetnek - főleg a kis piros Peugeot utasai - , hogy nem történt tragédia és reméljük, hogy amennyiben eljut hozzájuk a felvétel, akkor tanulnak az esetből, mert ezek a képsorok egy olyan nézőpontból mutatják be az esetet, amin tisztán látszik, hogy hová vezet a KRESZ semmibe vétele

- írta a Budapesti Autósok Közössége.

Címkék:
biztosítás, baleset, kamion, előzés, záróvonal,