Müller Cecília: 130 osztályban és 4 teljes iskolában van érvényben digitális tanrend

Pénzcentrum/Portfolio2020. szeptember 30. 12:07

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos és  operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese ismertette a legfrisebb tudnivalókat a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Az elmúlt 24 órában 36 rendőri intézkedés volt a védelmi intézkedések megszegése miatt, például az Örs vezér téren két állampolgár ellen léptek fel a maszkhasználat megszegése miatt - számolt be Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, majd hozzátette, a holnapi Kormányinfón jelentik be az ideiglenes schengeni belső határellenőrzés meghosszabbításáról meghozott döntést.

Szlovénia bejelentette, hogy besorolástól függetlenül és teszteredmény nélkül beléphet az országba az a külföldi állampolgár, aki földtulajdonnal rendelkezik Szlovéniában, illetve a 10 napos házi karantén alól mentesülnek, akik ott dolgoznak, az árufuvarozásban résztvevők, valamint a diplomáciai konzulensek, az üzleti ügyekben érkezők, akiknek nem haladja meg a tartózkodása a 48 órát.

Jelenleg 773 fő van a mai nap kórházban, náluk középsúlyosan, vagy súlyosan zajlik a megbetegedés, közülük 54 fő van lélegeztetőgépen - számolt be müller Cecília, országos tisztifőorvos. Ezek a számok nem kedvezőek, az összes pozitív esetszámhoz képest a kórházban ápoltak száma növekszik.

Jelenleg 130 osztálynál és 4 teljes iskolánál van digitális tanrend a megbetegesések miatt.

Müller Cecília szerint nagyon nehéz megmondani, hogyan reagál a szervezet ha valaki egyszerre kapja el az influenzát és a koronavírust. Ha a kettő vírus egyszerre támad, akkor sokkal több probléma lehet, mintha csak egy kórokozó támadna - mondta a tisztifőorvos.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

 

 

Címkék:
biztosítás, otthon, járvány, vírus, schengen,