Új eljárásrendeket adott ki az NNK: zsúfolt rendezvények megtartását nem javasolják

Pénzcentrum/InfoRádió2020. szeptember 15. 10:33

Ahogy az új fertőzések számából is kitűnik, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, Európában a járvány második hulláma elkezdődött.

A fertőzöttek számának emelkedése miatt a nagy létszámú rendezvények megtartását - függetlenül attól, hogy zenés-táncos rendezvénynek minősülnek-e jogszabály szerint - járványügyi szempontból nem támogatják.

A megbetegedések járványos terjedésének megakadályozásában talán a legfontosabb azoknak a helyszíneknek az elkerülése ahol sokan vannak és nehézkes a megfelelő védelmet jelentő távolság biztosítása - áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ portálján hétfőn közzétett új eljárásrendben. A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet 2. §-a kimondja: "A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) - függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől - abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma - beleértve az ott foglalkoztatott személyeket - egy időben nem haladja meg az 500 főt."

Címkék:
biztosítás, otthon, rendezvény, nnk,