Szélhámosokra figyelmeztetnek a mentősök: csaló betegszállítók portyáznak Budapesten

Pénzcentrum2020. szeptember 1. 14:03

Kamu betegszállítók dolgoznak Budapesten: az OMSZ szerint a cégnek nincs engedélye fizető betegszállításra, kocsijukon a forgalmi is lejárt.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán figyelmeztet csaló betegszállítókra. Mint írják, az érintett cég annak ellenére végez fizető betegszállítást kórházakból, hogy nem szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott szolgáltatók listáján, de még a cégjegyzékben sem.

Az OMSZ szerint a "betegszállítók" autóján nincs engedély megkülönböztető jelzésre, sőt még a forgalmijuk is lejárt. Kocsijuk tetejéről levált a matrica, az oldalán különböző színű betűből és számból van felragasztva a nem létező cég neve. Szerintük a laikusnak legfeljebb az tűnhet fel, hogy a “mentőautó" kívül-belül elhasznált de ennél, jóval nagyobb baj.

Szakszerű személyzet hiányában ugyanis a betegszállításból is komoly baj lehet, arról nem is beszélve ha egy balesetbe futnak bele a felszerelés és szaktudás nélküli, mentőnek látszó autóval. A kamu betegszállítót az egyik napilap szúrta ki és kiderítette, hogy a magát Szent Borbála Sürgősségi szolgáltatónak nevező cég és munkatársai, minden engedély nélkül dolgoznak Budapesten

- olvasható a bejegyzésben.

Címkék:
biztosítás, mentők, omsz, csalók, mentősök,