Kattant a bilincs: hat éve bujkált a hatóságok elől a soroksári bankrabló

Pénzcentrum2020. augusztus 26. 09:00

Elfogták a bankrablót, aki hat éve bujkált a hatóságok elől. N. Zsolt 11 éve rabolt ki egy pénzintézetet Soroksáron, 2010-ben ítélték el társával együtt, de egyikük sem vonult be a börtönbe.

Budapesten fogta el a rendőrség azt a körözési toplistás N. Zsoltot, aki 11 évvel ezelőtt kirabolta a soroksári bankot az unokatestvérével. A két középkorú férfi baseballsapkában és napszemüvegben, riasztó-, illetve légpisztollyal felfegyverkezve ment be 2009 nyarán a pénzintézetbe, majd "ez egy bankrablás! Nem megyünk vissza még egyszer a börtönbe!" - felkiáltással földre parancsolták a jelenlévőket, majd elvették a biztonsági őr fegyverét - számol be a 24.hu.

Két dolgozót arra kényszerítettek, hogy adja át a pénztárban lévő mintegy hétmillió forintnyi készpénzt, majd kiraboltak egy ATM-nél álló fiatalt is. A két férfit 2010 februárjában Budapesten fogták el a BRFK nyomozói, és mindkettőjüket letöltendő szabadságvesztésre ítélte az illetékes bíróság. Fegyintézetbe azonban egyikőjük sem vonult be, mindketten évekig rejtőzködtek a hatóságok elől.

A rablópáros egyik tagját, N. Pétert idén áprilisbana Terrorelhárítási Központ segítségével fogták el a KR NNI munkatársai, míg N. Zsolt kezén néhány nappal ezelőtt kattant a bilincs.

Címkék:
biztosítás, rablás, rendőrség, bankrablás, terror, unoka, bankrabló, fejvadász, körözés, terrorelhárítás, elfogás, terrorelhárítási központ,