Robbanás a Dunaferrnél: jelentős a kár a vasműben

Pénzcentrum/Portfolio2020. augusztus 24. 19:59

Por robbanás történt a Dunaferr egyik üzemében: szerencsére a munkaterületen nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt. A cég szerint jelentős a kár.

Robbanás történt a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművében. A Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivője megerősítette a hírt, elmondása szerint személyi sérülés nem történt. Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados a Duol hírportált tájékoztatta arról, hogy a Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb por robbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs, ezért nem tartózkodott senki a helyszínen.

A létesítményi tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságról érkezett egy magasból mentő létraszer a terület átvizsgálása céljából, hogy könnyítse és segítse azt. A lap megkérdezte az ISD Dunaferr Zrt-t, amely szintén megerősítette a hírt, és elmondta, a jelentős anyagi kárt okozó esemény kivizsgálása az előírások szerint megkezdődött.

Címkék:
biztosítás, tűz, robbanás, kár, katasztrófavédelem, tűzoltóság, dunaferr,