Csalók élnek vissza a Magyar Posta nevével: ne dőlj be, simán lenulláznak

Pénzcentrum2020. augusztus 24. 14:58

Csalók élnek vissza a Magyar Posta nevével: a cég a Facebookon hívta fel a figyelmet a veszélyre.

Adathalász átverésre figyelmeztet Facebook-oldalán a Magyar Posta: mint írják, a csalók a vállalat nevében, e-mailen keresik fel a kiszemelt áldozatokat. Egy látszólag csomagkövetési értesítésnek tűnő linket küldenek, de arra kattintva nem a posta oldalára kerülnek az ügyfelek, hanem egy adathalász felületre.

Loading...

Mint írták, az e-mailben érkezett csalási kísérleteket könnyebb lehet ezek alapján felismerni:

  • Egy közismert szervezet vagy szolgáltató által kiküldött valódi és hiteles értesítés mindig egységes szövegezésű, azaz nem keveredik benne a tegező és a magázó stílus.
  • A feladó e-mail címe kattintás nélkül is olvasható, így rögtön gyanakodjunk, ha nem a szervezet vagy szolgáltató hivatalos levelezőrendszeréből, e-mail címéről érkezik az üzenet, vagy a megadott link nem az adott cég vagy szervezet hivatalos honlapjára visz.
  • A szolgáltató vagy szervezet hiteles levelének vagy értesítésének a megjelenése egységesen felépített, és a szervezet hivatalos arculati elemei láthatók benne.
Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre tudatosabbak vagytok, felismeritek a gyanúra okot adó jellemzőket, az adathalászatot vagy egyéb csalási kísérletet

- írták.

Kedvezményes személyi kölcsönöket kínálnak a bankok! Nézd meg a Pénzcentrum kalkulátorát!

A Pénzcentrum is megkapta a csaló e-mailt, a linkre inkább rá sem kattintottunk, de íme:

Címkék:
biztosítás, csalás, posta, csalók, email,