Videón az iskolai lövöldözés: így lőtték le a szlovák támadót

Pénzcentrum2020. június 15. 18:01

Nyilvánosságra kerültek a térfigyelő kamerák felvételei a ruttkai iskolai lövöldözésről.

A Markíza nevű tévécsatorna megszerezte a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek rögzítették, amint a rendőrök lelövik a ruttkai (Vrútky) iskolai támadás elkövetőjét - írja a Parameter.sk. A történtek előtt nem sokkal még kisgyermekes anyukák sétáltak a járdán, néhány pillanattal később pedig már elkezdődött a lövöldözés.

A videón azt is látni, hogy a rendőr a támadó lábára céloz, az viszont a kollégája felé vette az irányt, ezért újabb lövést adott le, és ezzel tudták csak megállítani a 22 éves Ivant. Mindkét rendőr a földre esett, miután eltalálta őket a visszapattanó golyó, nem sokkal később pedig megérkezett az erősítés. Június 11-én egy férfi késsel támadt a szlovákiai Ruttkán egy általános iskola igazgatóhelyettesére, aki belehalt a sérüléseibe. A támadásban megsérült az igazgatónő, két tanuló és két tanár is.

A támadó indítékáról az Index szerint egyelőre annyit lehet tudni, egy gépgyárban dolgozott, ahol a nyúlszája miatt csúfolták a kollégái. Egy munkatársa szerint ebből lehetett elege, bekattant. A kolléga szerint azért mehetett egy iskolába, mert nem tudott kiállni és megvédeni magát a felnőttekkel szemben, ezért a gyerekeiken keresztül akart ártani nekik.

Címlapkép: TASR

Címkék:
biztosítás, szlovákia, rendőrök,