Orbán Viktor: Lezárjuk a magyar határt, bezárjuk a szórakozóhelyeket

Pénzcentrum2020. március 16. 11:32

Felszólalt a Parlamentben Orbán Viktor, aki elmondta, a "következő napokban át fogunk lépni a csoportos megbetegedések időszakába", aminek okán újabb, komoly intézkedéseket vezetnek be.

Orbán Viktor március 16-án a Parlamentben bejelentette, hogy a következő napikban át fogunk lépni a csoportos megbetegedések időszakban, ami újabb, komoly korlátozásokat követel. Ezek a következők lesznek:

  • "Magyarország határait a személyforgalom előtt lezárják, csak magyarok léphetnek be az ország területére" - mondta el Orbán Viktor;
  • a rendezvényeket általánosan betiltják ma éjféltől, sportrendezvények maximum zártkapusak lehetnek, de a kormányfő szerint inkább meg sem kellene tartani őket;
  • a szórakozóhelyeket, mozikat bezárják, kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be;
  • 15:00-ig lehetnek nyitva az éttermek, kávézók, boltok Magyarországon. Viszont a drogériák, patikák, élelmiszerboltok továbbra is normálisan nyitva lehetnek.

A kormány azt kéri az idősektől, hogy ne hagyják el a lakásukat, mert ők vannak veszélyben. Az önkormányzatok kötelessége az idősek ellátása is. Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a koronavírus járvány miatt veszélybe kerültek a munkahelyek, a költségvetést pedig újra kell tervezni.

A koronavírus-járvány miatt a családi eseményeken kívül minden más összejövetelt halasszanak el az emberek 

- javasolta a magyaroknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfői felszólalásában.

(Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt)
Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, orbán viktor, új koronavírus,