Bekövetkezett, amitől tartottunk: egész Olaszországot lezárják az új koronavírus miatt

Pénzcentrum/MTI2020. március 9. 22:26

Egész Olaszország lezárják keddtől az új koronavírus miatt. Ezt maga az olasz miniszterelnök jelentette be hétfő este. Az országban csak munkába lehet majd járni, és csupán vészhelyzet esetén lehet komozdulni otthonról.

Egész Olaszország mostantól zárva van

-jelentette be hétfő este Giuseppe Conte, olasz miniszterelnök, aki szerint az intézkedést a polgárok, különösen a legsebezhetőbb személyek védelme érdekében hozták meg.

A határozat keddtől lép életbe, az országban betiltanak minden rendezvényt, csak munkába lehet majd járni, valamint csak vészhelyzet esetében lehet kimozdulni. Bezárnak a mozik, diszkók, konditermek, nem lesznek temetések, esküvők, sem pedig sportrendezvények.

Az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart.

Közölte, az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap.

"Tudom, hogy nehéz megváltoztatni mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt" - mondta a miniszterelnök. Olaszországban napról napra több mint ezerrel emelkedik a diagnosztizált fertőzöttek száma, számuk meghaladta a kilencezret, a halálos áldozatok száma 463.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, olaszország, karantén, covid-19, új koronavírus,