Lecsaptak a netes csalókra: milliókat loptak össze a gyanútlan magyaroktól

Pénzcentrum2020. március 5. 09:00

Drága termékeket hirdettek a neten, ki is fizettették a vételárat a vevőkkel, de végül semmit nem küldtek nekik azok a csalók, akiket szerdán kapcsoltak le a rendőrök. A banda feje egy 48 éves nő volt: több százezer, de esetenként egymillió forintot is kicsalt a gyanútlan vásárlókból.

Mobilházat, mobilgarázst, munkagépeket, konyhabútort árult egy népszerű hirdetőoldalon a nő, akinek a vevői soha nem kapták meg a megvásárolt dolgokat, írja a police.hu. Országszerte vannak sértettjei a csalás-sorozatnak.

Szerdán öt gyanúsítottat fogtak el a Békés megyei rendőrök: a Budapesten élő, 48 éves hernádi nő az internetes portálon áron alul kínált nagy értékű dolgokat. A jelentkezőkkel telefonon egyeztette a feltételeket.Több százezer, esetenként egymillió forintnál is magasabb összeget kért előlegként, amit előre el kellett utalni. Rendszerint azt mondta, hogy nagy az érdeklődés, ezért a vevők gyorsan döntsenek, fizessenek, ha nem akarnak lemaradni.

Társa, egy 45 éves vilmányi férfi szervezett be embereket, akik különböző pénzintézetekben számlákat nyitottak. A nő ezekre kérte az utalásokat. Ahogy érkeztek az összegek, a férfi felvetette a pénzt a számlatulajdonosokkal, valamennyit náluk hagyott, nagy részét a nővel elosztották. A férfit már februárban elfogták. Őt a bíróság korábbi bűncselekményeiért elítélte, de a büntetését nem kezdte meg, ezért büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

A 48 éves nőt a békéscsabai rendőrök Budapesten fogták el, őrizetbe vették. Rajta kívül még egy férfit, illetve három nőt állítottak elő. Valamennyi gyanúsított ellen csalás miatt nyomoznak.

Címlapkép: Police.hu

Címkék:
biztosítás, csalás, rendőrség, csalók, bűnbanda,