Ilyet a veterán mentősök se minden nap látnak: elképesztő figyelmetlenség a sürgősséginél

Pénzcentrum2019. október 13. 15:00

Ketten is úgy gondolták, megspórolnak némi gyaloglást az egyik budapesti kórház sürgősségi osztályánál, és beálltak a bejárathoz legközelebbi parkolóhelyekre. Csakhogy ezek a mentőknek vannak fenntartva, nem véletlenül: a sokat látott mentőtiszteket is meglepte az eset. Azt írták, kevés groteszkebb helyzettel találkoztak.

Még a veterán mentőtisztek is meglepődtek pénteken, amikor visszaérkeztek a sürgősségihez: két sofőr egyszerűen leparkolt a mentőautóknak fenntartott helyre, vélhetően azért, mert az elég közel van a bejárathoz. Persze nem kényelmi szempontok miatt van ez így, hiszen nagyon fontos, hogy a mentősök a sürgős eseteket minél hamarabb át tudják adni az orvosoknak.

Hát, az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztja szerint más is úgy gondolta, hogy megspórol némi gyaloglást: azt írták, hogy a sokat látott fővárosi bajtársaik sem találkoztak talán ennyire groteszk helyzettel.

Előfordult már ugyan, hogy egy szabálytalan autós nehezítette a parkolást, de ma két sofőr is fittyet hányt a táblákra és felfestésekre amikor mentők helyére állt a sürgősségi osztály bejáratánál. Az intézetbe folyamatosan érkező egységek egyébként is parkoló szűkében vannak, de ezúttal szerencsére nem befolyásolta az eset a betegmozgatást

- írták.

Loading...
Címkék:
biztosítás, baleset, parkolás, mentő, mentőautó,