Ennyit kapnak a szekszárdi gázrobbanás károsultjai: már utalja az előleget a biztosító

Pénzcentrum2019. október 10. 14:00

Az Aegon Magyarország a mai napon 25 millió forint előleget utal át a szekszárdi gázrobbanásban érintett társasház számlájára, annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkezdődhessen a romeltakarítás, az életveszély elhárítása és a helyreállítási munkák - közölte a társaság.

Az Aegon Biztosító a soron kívüli kárelőleget még a részletes és tételes kárszemle megkezdése előtt biztosítja a szerencsétlenül járt társasháznak. A biztosító szakembereinek elsődleges becslései szerint a várható teljes kárérték több százmillió forintra rúg.

A biztosító bővített létszámú kárszakértői csoportot rendelt a baleset helyszínére, a szakértők a hétvégén is dolgoznak annak érdekében, hogy a kifizetendő kárösszeg megállapítása minél gyorsabban megtörténjen és a szükséges kártérítés minél hamarabb folyósítható legyen. A szemlék időpontjainak egyeztetése már folyamatban van, a kárkifizetés gyorsított eljárással, soron kívüli utalással történik meg.

Az Aegon Biztosító mindent megtesz annak érdekében, hogy gázrobbanásban érintett károsult ügyfelek helyzete minél hamarabb megnyugtatóan rendeződjön. A biztosító továbbra is várja a kárbejelentéseket online és telefonos ügyfélszolgálatunknál a 06/1-476-4800 számon.

A szerdai gázrobbanás után öt embert vittek kórházba, két férfit súlyos, három nőt könnyű sérülésekkel. 10-30 lakás sérült meg, az ott élőket az önkormányzat el fogja helyezni.

Címlapkép: MTI/Kiss Dániel
Címkék:
biztosítás, gázrobbanás, biztosító, kártérítés, házrobbanás,